26/10/07

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ;

Η Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη επικαλέστηκε το γεγονός της συνεχιζόμενης διεθνούς αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων με το συνταγματικό του όνομα, για να εξηγήσει γιατί πρέπει να δεχθούμε σύνθετη ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία", για να μη βρεθούμε απομονωμένοι διεθνώς!...

Πρόκειται για καταπληκτική περίπτωση όπου κάποιος, αντί να φροντίσει να κερδίσει το χαμένο χρόνο και να δείξει - την τελευταία έστω στιγμή - την απαιτούμενη σταθερότητα και αποφασιστικότητα, αντίθετα επικαλείται τις παραλείψεις και τα παλαιότερα λάθη του για να δικαιολογήσει τα ακόμη βαρύτερα επόμενα.

Ας φρόντιζε τουλάχιστον η κ. Μπακογιάννη, που μάλλον συμμερίζεται την οικογενειακή άποψη περί του "ποιος θα θυμάται μετά από 10 χρόνια το όνομα", να πληροφορηθεί από τους ΥΠΕΞ του κρατιδίου με τι σκληρή και οργανωμένη δουλειά κατάφεραν να πείσουν παγκοσμίως 152 χώρες (εκ των οποίων το 90% ούτε καν γνωρίζουν σε ποια ήπειρο βρίσκονται τα Σκόπια) να τους αναγνωρίσουν με το όνομα που ήθελαν, ενώ η "ισχυρή διεθνώς Ελλάδα" την οποία επικαλείται ότι δημιούργησε η ΝΔ, περνάει από υποχώρηση σε υποχώρηση στο θέμα (επεκτείνοντας την σχετική διπλωματική έρημο που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ).

Είναι προφανές ότι το θέμα δεν επιτρέπεται να αντιμετωπιστεί σε κανένα θεσμικό επίπεδο χαμηλότερο από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον πατριώτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, το μόνο αρμόδιο να αναιρέσει απόφαση του προηγουμένου αντίστοιχου Συμβουλίου περί μη αποδοχής ονόματος που να περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: