25/10/07

εσωτερικές συγκρούσεις και "ανταρσίες" στο εσωτερικό των δυο μεγάλων Κομμάτων του Δικομματικού Κατεστημένου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. με απόλυτο σεβασμό στην μη ανάμιξη στα εσωτερικά άλλων Κομμάτων, παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα τεκταινόμενα και τους σοβαρούς τριγμούς και τις εσωτερικές συγκρούσεις και "ανταρσίες" στο εσωτερικό των δυο μεγάλων Κομμάτων του Δικομματικού Κατεστημένου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Θεωρούμε ότι, τουλάχιστον όσον αφορά την ΝΔ, η πίεση από την παρουσία και την σκληρή κι υπεύθυνη ελεγκτική κοινοβουλευτική εργασία του ΛΑ.Ο.Σ., με ερωτήσεις και επερωτήσεις, σε κατεύθυνση κυρίως φιλολαϊκή αλλά και πατριωτική, έχει παίξει αντικειμενικά ήδη, μόλις ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές, το ρόλο της.

Επιβεβαιώνεται έτσι πολύ σύντομη η αρχική και προεκλογικά εκφρασμένη γενικότερη άποψη του ΛΑ.Ο.Σ. ότι έχει έλθει το τέλος της εποχής των δεινοσαυρικών "πολυ-κομμάτων" που έχουν εκμετρήσει το ζην και θα δώσουν τη θέση τους, σταδιακά ή απότομα, σε μικρότερους ομοιογενέστερους πολιτικούς σχηματισμούς, με σαφέστερες κοινωνικές και ταξικές αναφορές, ανοίγοντας το δρόμο για κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως σ’ όλη την Ευρώπη.

Ο ΛΑ.Ο.Σ., απεύχεται και είναι κάθετα αντίθετος με κάθε "παιγνίδι" με τους θεσμούς της Δημοκρατίας, την προοπτική νέων εκλογών, τον εκλογικό νόμο κλπ. Εν τούτοις, το Κόμμα μας, τα Όργανα του, τα στελέχη και τα μέλη του με την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Γ. Καρατζαφέρη, είναι ετοιμοπόλεμα σε θέση μάχης για να αντιμετωπίσουν με σταθερότητα στις θέσεις τους και με επιτυχία κάθε πρόκληση και κάθε νέο ή και βαρύτερο ρόλο που είναι δυνατόν να τους ανατεθούν από το Λαό και τους Πολιτειακούς θεσμούς, για το καλό της Πατρίδας μας και του Λαού μας.

Όπως εξ’ άλλου απέδειξε η κραυγαλέα και άτακτη υποχώρηση και αίτηση συγνώμης του κ. Νίμιτς για την προσβολή ενάντια στην ιστορία μας και την μνήμη του Μεγ. Αλεξάνδρου, η σταθερότητα και η εμμονή στις θέσεις μας φέρνει αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να αποτελέσει δίδαγμα και για την στάση μας στο θέμα του "ονόματος" που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι σύνθετο με όρους "Μακεδονίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: