3/10/07

Η Ολυμπιακή ανήκει στους Έλληνες!

Εν όψει της αναλήψεως καθηκόντων από την νέα Κυβέρνησι, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την πολιτική που θα ακολουθήση η νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Της υπενθυμίζουμε ότι η πολιτική αυτή οφείλει να χαραχθή με γνώμονα τα συμφέροντα του Έθνους και του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά την τύχη της Ολυμπιακής, για την οποία πολύς λόγος γίνεται προσφάτως από τα Μ.Μ.Ε., εφιστούμε την προσοχή του νέου Υπουργού στα κάτωθι:



  1. Η Ολυμπιακή ουδέποτε υπήρξε ζημιογόνος. Σε περίπτωσι μάλιστα που το Δημόσιο επέστρεφε τα χρέη του προς αυτήν, τα οποία εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσε η Ο.Α. να εισέλθη σε πορεία αναπτύξεως και να καταστή άκρως ανταγωνιστική.


  2. Λόγοι οικονομικοί, κοινωνικοί, πολιτιστικοί, αλλά πρωτίστως εθνικοί επιτάσσουν να παραμείνη η Ο.Α. στο Ελληνικό Κράτος, γεγονός άλλως τε που ασπάζεται και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


  3. Η διχοτόμησις την οποία αδίκως υπέστη το 2003 απέβλεπε στην επίσπευσι της ιδιωτικοποιήσεως, την οποία εμεθόδευσαν από κοινού οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η Ε.Ε. Είναι συνεπώς άκρως επιβεβλημένη, το ταχύτερον δυνατόν, η επανένωσίς της εις έναν ενιαίο όμιλο.


  4. Μία ειλικρινής εξυγίανσις προϋποθέτει την απαγκίστρωσι του κομματικού μηχανισμού από την λειτουργία της εταιρείας και την στελέχωσι των νευραλγικών θέσεων της ιεραρχίας βάσει αυστηρώς αξιοκρατικών κριτηρίων.


Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθή θετικά στις ανωτέρω επισημάνσεις. Σε αντίθετη περίπτωσι, η αντίδρασίς μας θα είναι άμεση και δυναμική!


Ο.Κ.Ε. Μεταφορών και Επικοινωνιών ΛΑ.Ο.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: