25/10/07

Eυθύνες της Τουρκίας για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου

Ο Πρέσβης κ. Γεωργίου επισημαίνει στον Επίτροπο της ΕΕ κ. Ρεν τις ευθύνες της Τουρκίας για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και υπενθυμίζει την συνεχιζόμενη παρουσία των στρατευμάτων κατοχής επί ευρωπαϊκού εδάφους.


Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Πρέσβης κ. Γιώργος Γεωργίου παρενέβη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την συζήτηση επί του ψηφίσματος για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας τονίζοντας τα ακόλουθα:

"Κύριε Πρόεδρε, ακούσαμε καταπληκτικά πράγματα, και μάλιστα από τον αρμόδιο Επίτροπο, ο οποίος έσπευσε με μεγάλη ευκολία να αποκαλέσει τρομοκράτες όσους, εν πάση περιπτώσει, διατείνονται ότι πολεμούν για την ελευθερία. Διερωτώμαι, εάν δεν βιαζόμαστε πολύ να χαρακτηρίσουμε ως βαλλομένη πανταχόθεν την Τουρκία, μια Τουρκία η οποία διατηρεί στρατεύματα σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια Τουρκία η οποία δεν προσαρμόζεται προς τις απαιτήσεις της Ένωσης, και είναι πρωτοφανής η περίπτωση αυτή διότι είναι και η μόνη χώρα που δεν προσαρμόζεται.

Τελικά, για να πάμε και σε κάτι πολύ τεχνικότερο, λίγο πριν από την περιπέτειά της στα ανατολικά της σύνορα, η Τουρκία βρήκε μια τιμή πετρελαίου στην Ευρώπη 76 δολάρια το βαρέλι, και σήμερα λόγω της καταφυγής της στα όπλα - όπως κάνει πάντοτε η Τουρκία για να λύσει τα προβλήματα που την απασχολούν - το πετρέλαιο έχει περάσει τα 90 δολάρια το βαρέλι."

Δεν υπάρχουν σχόλια: