31/10/07

Τρομοκρατημένη η Αστυνομία μας

Την ασυνήθιστη και πρωτόγνωρη κατάσταση που διαμορφώνεται σιγά – σιγά έξω από τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου που προσπαθούν να αυτοπροστατευθούν κλείνοντας τους δρόμους με κώνους ακόμα και με κάδους απορριμμάτων που συνθέτουν την εικόνα μιας αποδυναμωμένης και τρομοκρατημένης Ελληνικής Αστυνομίας, φέρνει στην επικαιρότητα το μέλος του Τομέα Δημόσιας Τάξης της ΟΚΕ Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του ΛΑ.Ο.Σ. Μιχάλης Χάνδακας.
Όπως αναφέρει ο κ. Χάνδακας, «λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι δρόμοι μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα και την Τροχαία Κορυδαλλού, στα Α.Τ. Νίκαιας, Αιγάλεω και σε άλλα τμήματα της Αττικής κλείνουν με κώνους. Η διέλευση απαγορεύεται αυστηρώς στους πάντες, εξαιρούνται βεβαίως οι υπηρετούντες στο Τμήμα.. Για το κλείσιμο επιστρατεύονται ακόμα και οι κάδοι των απορριμμάτων που απομακρύνονται με το πρώτο φως της ημέρας, οπότε ο δρόμος δίδεται και πάλι στην κυκλοφορία. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Το αντίθετο μάλιστα. Ο πολίτης νοιώθει ανασφάλεια σε μια εποχή και σε ένα περιβάλλον όπου η εγκληματικότητα αυξάνεται».
Επικαλούμενος μαρτυρίες αστυνομικών, ο κ. Χάνδακας υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κάποια τμήματα υπηρετούν μόνο δύο αστυνομικοί οι οποίοι κυριεύονται από αγωνία και ανασφάλεια, λόγω της απαγόρευσης χρήσης όπλων και του ασαφούς νομικού πλαισίου που τους αφήνει εκτεθειμένους στην περίπτωση που άγνωστοι εξαπολύσουν επίθεση εναντίον τους και εκείνοι πράξουν τα αυτονόητα. «Οι αστυνομικοί μας φοβούνται. Τα αποδυναμωμένα αστυνομικά μας τμήματα προσπαθούν να αυτοπροστατευθούν και να αυτό-οχυρωθούν βάζοντας μερικούς κώνους και κάποιους κάδους. Και οι πολίτες αναρωτιούνται: Πώς θα τους προστατεύσει η Αστυνομία όταν δεν μπορεί να προστατευθεί η ίδια; Αυτή την Αστυνομία θέλουμε; Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να “ ευνουχίζει” την ΕΛ.ΑΣ., να προστατέψει τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία και να επανδρώσει τα Αστυνομικά Τμήματα καλύπτοντας τις κενές οργανικές θέσεις».

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.